Η χρονιά των μαργαριταριών

Φέτος η μόδα προστάζει μαργαριτάρια παντού σε ρούχα σε παπούτσια στα κοσμήματα είναι η σειρά τους να μας εντυπωσιάσουν και να μας βοηθήσουν να εντυπωσιάσουμε.

Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως σχηματίζονται τα μαργαριτάρια;

Μπορεί εκεί που περπατάμε κατά μήκος μιας ακτής ή μιας παραλίας να παρατηρήσουμε ένα μαργαριτάρι στην άμμο. Είναι ακριβώς εκεί στην άμμο σε όλη την ιριδίζουσα λάμψη του.

Μπορείς να αναρωτηθείς από πού προήλθε;

Τα μαργαριτάρια προέρχονται από στρείδια, αλλά πώς σχηματίζεται ένα μαργαριτάρι; Ένα μαργαριτάρι σχηματίζεται μέσα σε ένα στρείδι. Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν σχηματίζεται ποτέ από άμμο, νερό και άλλα από οτιδήποτε που μπορεί να εισέρχονται σε ένα στρείδι.

Είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο θαυμάσιο από αυτό. Ένα μαργαριτάρι σχηματίζεται μέσα σε ένα στρείδι, όταν ένα «ξένο» αντικείμενο παγιδεύεται στο μαλάκιο του, ή ακόμα μπορεί να είναι και ένας μικρός κόκκος άμμου. Το ζωντανό στρείδι ξεκινά τη διαδικασία του να φτιάξει ένα όμορφο λαμπερό μαργαριτάρι.

Τα μαργαριτάρια είναι εξαιρετικά εξειδικευμένα, επει

δή η ομορφιά τους προέρχεται από το ζωντανό στρείδι.

Δεν είναι πολύτιμοι λίθοι που έχουν εξ ορυχτεί από τη γη ή από βράχο. Δεν σχηματίζονται από άνθρακα με τον τρόπο που είναι τα διαμάντια.

Τα μαργαριτάρια μπορούν να σχηματιστούν σε περιβάλλον γλυκού νερού και θαλασσινού νερού. Αυτό καθιστά τη διαδικασία του σχηματισμού τους πιο απίστευτη.

Πως λοιπόν ένα στρείδι σχηματίζει ένα μαργαριτάρι;

Μόλις παγιδευτεί ένας ερεθιστικός παράγοντας μέσα στο μαλάκιο του στρείδι, τότε το πλάθει με στρώματα αραγωνίτη (aragonite) και κονχιολίνη (conchiolin). Αυτά είναι τα ίδια υλικά που χρησιμοποιεί το ζώο για να χτίσει το κέλυφος του.

Ο αραγωνίτη (aragonite) είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που εχει κρυστάλλους έξι όψεων τοποθετημένους σε επίπεδα φύλλα. Το μαλάκιο εκκρίνει ένα λεπτό στρώμα κονχιολίνη (conchiolin).

Η κονχιολίνη (conchiolin) είναι μια πρωτεΐνη που σχηματίζει λεπτή μεμβράνη. Αυτό το υλικό ονομάζεται μαργαριτάρι ή επιστημονική ονομασία nacre. Το μαργαριτάρι αντανακλά το φως και αυτό δίνει στα μαργαριτάρια την υψηλή λάμψη.

Η αντίθεση είναι όταν τα μαργαριτάρια είναι παραφυσικά. Έχουν μια επιφάνεια πιο όμοια με πορσελάνη και χαμηλή λάμψη. Οι μικροί κρύσταλλοι τύπου βελόνας του αραγωνίτη που βρίσκονται σε αυτά τα μαργαριτάρια είναι τοποθετημένοι υπό γωνία ως προς την επιφάνεια του μαργαριταριού. Δεν είναι καταπληκτικό το πώς σχηματίζονται μαργαριτάρια;

Μαργαριτάρια και μόδα

Ας προχωρήσουμε στη μόδα με μαργαριτάρια. Το καλύτερο πράγμα για τα μαργαριτάρια δεν είναι μόνο το πώς σχηματίζονται. Τα μαργαριτάρια είναι κλασικά και ποτέ δεν θα σβήσουν. Τα μαργαριτάρια είναι υπέροχα για μια νύχτα έξω και για μια ημέρα εργασίας, πηγαίνουν με σχεδόν με κάθε στυλ και ταιριάζουν σε όλες τις ντουλάπες.

Τα μαργαριτάρια μπορούν να συνδυαστούν με άλλα όμορφα κοσμήματα για ένα θεαματικό κομμάτι που αγαπά και φορούν για πάντα. Τα μαργαριτάρια είναι για το τρέχον έτος και έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλές κορυφαίες λίστες αξεσουάρ για το Φθινόπωρο.

Πώς σχηματίζονται μαργαριτάρια είναι αρκετά ενδιαφέρον. Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστή την κατοχή τους στο ντουλάπα του φθινοπώρου σας.

Η μόδα πάντα αγαπάει την κλασική εμφάνιση των μαργαριταριών και θα συνεχίσει να το κάνει.

Προσθέστε ένα μαργαριταρένιο κολιέ, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι, ή ένα άλλο κομμάτι με μαργαριτάρι στη συλλογή κοσμημάτων σας. Οι "πρώτες κυρίες" και οι fashionistas συνεχίζουν να βασίζονται στα μαργαριτάρια για μια απλή ή εκθαμβωτική εμφάνιση τους. Την επόμενη φορά που περπατάτε κατά μήκος της παραλίας παρακολουθήστε τα όμορφα μαργαριτάρια! Τουλάχιστον ξέρετε πώς σχηματίζονται.

© 2017 Jewellery Design. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη ιστοσελίδας από ThreeSquares.